O le galu fou o le Covid e foliga mai o loʻo sau i Europa

O se fouKoviti 19O le galu e foliga mai o loʻo faʻafefe i Europa pe a oʻo mai le malulu o le tau, faʻatasi ai ma tagata atamamai o le soifua maloloina lautele o loʻo lapatai mai o le vaivai o tui ma le fenumiai i luga o ituaiga o ata o loʻo avanoa e ono faʻatapulaʻaina ai le faʻaleleia.

Omicron subvariants BA.4/5 lea na pule i lenei taumafanafana o loʻo i tua atu o le tele o faʻamaʻi pipisi, ae o loʻo faʻatuputeleina le fou ole Omicron subvariants.E fiaselau ituaiga fou o Omicron o loʻo tulimataʻia e saienitisi, o le tala lea a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi (WHO) i lenei vaiaso.

I le vaiaso na faaiʻu ia Oketopa 4, Covid-19 ulufale i le falemaʻi ma faʻailoga na siʻitia toetoe lava 32% i Italia, ae o togafitiga tigaina na siitia pe tusa ma le 21%, faʻatusatusa i le vaiaso na muamua atu, e tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻufaʻatasia e le faavae faasaienisi tutoatasi Gimbe.

I le vaiaso lava lea, na vaaia ai e Covid falemai i Peretania le 45% faʻateleina faʻatusatusa i le vaiaso na muamua atu.


Taimi meli: Oke-08-2022